• darkblurbg
  • darkblurbg

Special Sporters Fonds On Tour 2020

Gepubliceerd op: 10-03-2021

Special Sporters Fonds bundelt krachten met o.a. Sportstad om in tweede ‘corona-voorjaar’ vitaliteit te verspreiden.

Het Special Sporters Fonds zet na een succesvolle actie in het voorjaar van 2020 haar doelen voort. In 2020 waren het de beweegtassen die mensen met een verstandelijke beperking aan het bewegen kregen in Friesland en dit voorjaar wordt het nog grootser aangepakt met een vitaliteitsprogramma op maat, op locatie. Het Special Sporters Fonds bundelt hiervoor de krachten en heeft het programma samengesteld met onder andere Sportstad Heerenveen, CIOS Heerenveen, sc Heerenveen (Mannen en Vrouwen) en de Leefstijlcoaches van Talant. Het doel is om ook gemeenten en andere instanties en organisaties in de toekomst te betrekken bij dit maatschappelijke initiatief.

In het voorjaar start het programma. Daarmee stevent Special Sporters Fonds op haar doel af door de doelgroep óp locatie vitaliteitsprogramma’s aan te bieden. De activiteiten die worden georganiseerd zijn verdeeld over drie programma’s. Zo worden er actieve groepslessen gegeven, kunnen bewoners van zorggroepen deelnemen aan een leefstijlquiz of kunnen zij in workshops leren hoe zij gezonde traktaties en smoothies bereiden. De organisatie van de programma’s is in handen van Sportstad Heerenveen en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Special Sporters Fonds, de Vrienden van Talant en diverse andere fondsen en bedrijven.

De afgelopen weken hebben we op verschillende locaties rustig kunnen warmdraaien, maar vanaf deze week staan er maar liefst 10 locaties op de planning.