• darkblurbg
  • darkblurbg

Special Sporters Fonds On Tour

 

Één van de projecten van het Special Sporters Fonds is het Special Sporters Fonds On Tour programma. Het programma Special Sporters Fonds On Tour is ontwikkeld als opvolging om de doelen van de succesvolle actie met Beweegtassen in 2020 voort te zetten.

Het Special Sporters Fonds On Tour heeft als doelstelling het stimuleren van sport en bewegen ter bevordering van mensen in Friesland met een verstandelijke beperking. Dat doet zij door activiteiten aan te bieden op (eigen) locatie.

Voor mensen met een beperking is een sportaccommodatie bezoeken niet altijd vanzelfsprekend. Er moet begeleiding mee en passend vervoer geregeld worden. Met het On Tour programma worden de locaties daar niet mee geconfronteerd. Wij komen op locatie om beweging en gezondheid  te integreren in hun eigen omgeving.

Het On Tour programma is een uniek concept waarbij we inzetten op het verspreiden van vitaliteit onder mensen met een verstandelijke beperking in Friesland. Dit doen wij door langs te gaan bij verschillende zorgorganisaties met drie vitaliteitselementen: de fitte groepsles, de actieve leefstijlquiz en actief maken en Fit proeven.

 

Editie 2022

Na Corona was het des te belangrijker dat dit jaar de tweede editie van Special Sportersfonds On Tour plaatsvond! 

Editie 2022

Editie 2021

Na de succesvolle start in 2020, zijn we in het voorjaar van 2021 opnieuw aan de slag gegaan met het On Tour programma. 

Editie 2021

Editie 2020

In 2020 waren het de beweegtassen die mensen met een verstandelijke beperking aan het bewegen kregen in Friesland en dit voorjaar wordt het nog grootser aangepakt met een vitaliteitsprogramma op maat, op locatie.

Editie 2020

Social media